24 Ιανουαρίου | Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης

Μπορεί να διανύουμε την τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, όμως το αίτημα για καθολική πρόσβαση στην εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ακόμα ζητούμενο και όχι κεκτημένο. Παρά τις δυσκολίες όμως, είναι γεγονός πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πια πρόσβαση σε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο, με την τάση για “διά βίου μάθηση” να δίνει ολοένα αυξανόμενες ευκαιρίες για πνευματική καλλιέργεια και ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης, που θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ, οργανώσεις, εταιρίες και επιχειρήσεις από όλο το κόσμο διοργανώνουν δράσεις και workshops προωθώντας τη σημασία και την αναγκαιότητα της εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη σύγχρονη κοινωνία και οικονομία.

Ως περήφανο μέλος αυτής της προσπάθειας, το Pillow Urban Stay ανοίγει φέτος τις πόρτες του και ξεδιπλώνει την ιστορία του σε νέες και νέους σπουδαστές της πόλης, με σκοπό να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και την αρχιτεκτονική τόσο του ίδιου του κτιρίου όσο και του ευρύτερου τμήματος του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. Με την απαραίτητη καθοδήγηση από τους ιδιοκτήτες και ειδικούς του χώρου, θα μελετήσουν την ιστορία του κτιρίου, την αρχιτεκτονική του δομή αλλά και την πρόκληση της μετατροπής ενός κτιρίου κατοικιών σε τουριστικό κατάλυμα.

Χτισμένη την εποχή του Μεσοπολέμου (αισίως 85 χρόνων), η πολυκατοικία της Ρωμανού 9 δεν μαρτυρεί την ηλικία της, καθώς κατάφερε εύκολα να ενταχθεί σε κάθε εποχή του χρόνου που έχει διανύσει. Επιβιώνοντας σχεδόν έναν αιώνα στις ραγδαίες αλλαγές της ιστορίας, “στάθηκε στο ύψος της” και στεγάζει πλέον το Pillow urban stay, ένα τουριστικό κατάλυμα 24 δωματίων που παρέχουν μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής στο ομορφότερο σημείο στην καρδιά της πόλης. Σταθερή και απρόσβλητη από σεισμικές δονήσεις ανά τα χρόνια, αλλά και μεταμοντέρνα σε μια μοντέρνα εποχή, αποτελεί ιδανικό case study και αφορμή για μελέτη της Bauhaus αρχιτεκτονικής και των επιμέρους χαρακτηριστικών της.

 

Και αυτή είναι μόνο η αρχή!

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης είναι το πρώτο από τα πολλά δρώμενα που φιλοδοξεί να οργανώσει η ομάδα του Pillow Urban Stay, στα πλαίσια του ανοίγματός του στην πόλη και τους ανθρώπους της. Σε πείσμα των καιρών, σε μια εποχή που περιορίζεται η φυσική μας δραστηριότητα και η παρουσία μας σε πολιτιστικές δράσεις, το Pillow Act έρχεται για να επαναφέρει και να διατηρήσει ζωντανή την κοινωνική συναναστροφή και τους συλλογικούς δεσμούς που δημιουργούνται με τη συλλογική προσπάθεια.

Εκπαιδευτικές δράσεις, συνεντεύξεις και πολιτιστικά events είναι προ των πυλών, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Pillow Urban Stay Goes Abroad…Green

Στο Pillow Urban Stay μας αρέσουν πολύ τα ταξίδια. Μας αρέσει όμως πολύ και η μάθηση, να βελτιωνόμαστε και να εκπαιδευόμαστε συνεχώς, ειδικά σε θέματα

Read More »

Unlock Exclusive Perks! Join our Pillow Loyalty Club Today!

Being a Pillow Loyalty member provides you:

• -15% on all our rooms
• FREE room upgrade (upon availability)
• Early Check-in & Late Check-out (upon availability)